Zaplešimo zajedno – humanitarni bal 2011.

Tradicionalni bal naše škole ove godine potaknuli su učenici trećeg razreda koji su odlučili organizirati humanitarnu akciju pod nazivom Zaplešimo zajedno“. Cilj akcije je pomoći Domu za nezbrinutu djecu u Nazorovoj!

Ne viruj sudbini čitanoj iz dlana
putove svoje stvorit ćeš sama
zaklopi sad oči i pusti me sebi
sidri se mirno
srcem o tebi

…stihovi su riječi pjesme ”Virujen u anđele”, Olivera Dragojevića u kojima su učenice trećeg razreda prepoznale stihove koji su ih potakle na dobro djelo.Pjesmu Virujem u anđele izveo je ženski školski zbor.

Zbog svoje jednostavnosti i ljepote, bečki valcer danas je ples kojm počinju gotovo svi moderni balovi, a još uvijek je i prvi ples mladenaca na vjenčanjima. Zahvaljujući velikoj obitelji Strauss zavoljeli su ga kraljevi, dvorjani, običan puk, i stari i mladi. Njegov zanosni ritam svakog potakne na lagano ljuljuškanje. Ovim najopopularnijim društvenim plesom, bal su otvorili  učenici prvog razreda.

Cha cha cha je ples nastao  iz plesa koji se naziva mambo. Potječe s Kube gdje su plesači svojim cipelama udarali u pod i stvarali karakerističan ritam od tri kratka udarca koji se s vremenom izdvojio u zaseban ples i postao poznat kao današnji cha cha cha. Danas ga vole i plešu mnogi, baš kao i naši učenici 2. razreda.

Disco fox se pojavio sedamdesetih godina u New Yorku i prošao kroz mnoge varijacije, kao što su formacije, samostalni ples i ples u paru. John Travolta je ulogom u filmu Groznica subotnje večeri popularizirao ovaj ples, pogotovo kod muške populacije. Posljednjih 20 godina disco fox se pleše na pop glazbu, zabavnu glazbu,dance glazbu, a kako to izgleda  vidjeli smo u izvedbi naših učenika 3.

Naš učenik 1.razreda Filip Šagovac i njegova partnerica Karla Petrač već bilježe mnoge izvrsne rezultata na međunarodnim natjecanjima.Za nas su otplesali Slowfox, ples koji je karakterističan i prepoznatljiv po svojim progresivnim koracima, a Jovom su nam pokazali latinskoamerički ples, koji kao i njihova glazba, želi nešto ispričati svojim brzim ritmom ,dinamikom i snažnim gibanjem kukova.

Dopusti glazbi neka pokrene tvoje tijelo!

Naši učenici su nam doista pokazali kako su timskim radom na satovima plesa u školi pokrenuli svoj duh i tijelo obavijeni ritmom, ali i učenici trećeg razreda pokazati kako se i pjesmom pokreće dobro raspoloženje i vedri duh. Pjesma Lucky, Jasona Marza u izveli su Iva Stojanović i Domagoj Barišić.
Mješoviti školski zbor za kraj je izveo pjesmu For get you, Cee-Lo-Greena.

Zahvaljujemo svima koji su se odazvali ovoj humanitarnoj akciji ”Zaplešimo zajedno!” i svojim dobrovoljnom prilogom pomogli Dječjem domu za nezbrinutu djecu u Nazorovoj.

Pogledajte kratki video