Učenici prvih razreda su na roditeljskom sastanku 10. svibnja u prostoru naše škole održali predstavu ”Suvremeni prikaz lektirnih djela”. Od pamtivijeka je čitanje bilo primarni izvor obrazovanja i oduvijek predstavljalo najznačajniji oblik komunikacije i prijenosa znanja.

Čar čitanja i izvor užitka i zadovoljstva su mogućnost uživljavanja u neka druga vremena, svjetove, ljude te odmak od stvarnosti. Tek pojedinci, koji su tijekom djetinjstva bili u pozitivnom čitalačkom okruženju, danas to razumiju i u tome uživaju. Nažalost, u većini su ipak oni koji na čitanje gledaju kao na obvezu te nešto u čemu ne pronalaze uzbuđenje i zanimljivost. Upravo su se iz tog razloga učenici prvih razreda odvažili prikazati najsnažnije i najupečatljivije prizore lektirnih djela i pokazali kako uz pomoć knjige, riječi i priča žele biti oplemenjeni kreativnošću i novim svjetonazorima.

Ravnateljica, roditelji i profesori prepustili su se prizorima, stihovima, dijalozima iz Homerova, Sofoklova, Horacijeva, Ovidijeva pera, ljubavnim uzdasima, moralnim pobjednicima, junacima i junakinjama iz mitova, romana i epova.  Uživali su u ovom alternativnom, suvremenom prikazu književnih klasika.

Još jednom pohvaljujemo učenike prvih razreda na sjajnoj izvedbi, zahvaljujemo im se na prekrasnom programu, ali i ravnateljici koja ih je bodrila u ovom projektu.

Kao što su nas tijekom predvečerja 10. svibnja učenici odveli u svijet mašte i lijepe riječi knjige i Vi uživajte u kratkom prikazu kompilacija fotografija s predstave.

Dana 6.12.2017. godine okupili smo se u Dvorani Vatroslava Lisinskog na posebno organiziranom SVEČANOM BOŽIĆNOM KONCERTU. Mala dvorana bila je ispunjena učenicima i profesorima do posljednjeg mjesta. Tradicionalne hrvatske i internacionalne božićne pjesme izvodio je za nas ansambl „STRAUSS“.
Nakon prelijepog koncerta družili smo se još i uz domjenak.