Već tradicionalno škola svake godine za učenike prvih razreda organizira dvodnevni izlet u Veronu i Gardaland. Tako su i ovoga 19. i 20. rujna naši veseli učenici prvih razreda imali priliku upoznati kulturno-povijesne baštine Verone i njezine okolice.

Prvoga dana izleta razgledavali smo znamenitosti Verone i uvjerili se kako nije slučajno da je izabrana za grad najljepše ljubavne priče svih vremena. Riječ je naravno o poznatim Shakespeareovim ljubavnicima, Romeu i Juliji.  Šetnjom po Veroni (prolaskom glavnim trgom, vidjevši savršeno očuvanu arenu iz prvog stoljeća) stigli smo do Julijine kuće i slavnog balkona ispod kojeg smo recitirali poznate stihove tragedije. Većina je dotaknuvši Julijin kip izliven u bronci simbolično potražila sreću u ljubavi, dok su pojedini ostavili ljubavno pismo kao uspomenu na svoj dolazak u romantičnu Veronu.

Nakon obilaska Verone, učenici su se uputili prema jezeru Lago di Garda gdje su se smjestili u hotel. S uzbuđenjem su dočekali jutro kada su se zaputili prema zabavnom parku Gardaland. Veselju, smijehu, druženju u atrakcijama u zabavnom parku nije bilo kraja.

Drugog dana izleta u kasnim večernjim satima završilo je kratko putovanje naših učenika prvih razreda koji su ovim izletom bolje upoznali jedni druge i stekli nove prijatelje s kojima će nastaviti svoj srednjoškolski put.

 

Previous Image
Next Image