U okviru terenske nastave, 20.09.2017. godine, za naše ekonomiste 2.D razreda organizirali smo posjet Tehničkom muzeju „Nikola Tesla“ – Zagreb:

08.11.2017. godine za naše učenike 2D razreda (ekonomisti) organizirali smo posjet muzejima:

  • Muzej iluzija – Zagreb
  • Muzej za umjetnost i obrt, MUO – Zagreb: Izložba: “Rovinj – Photodays”.

 

Muzej iluzija otvorio nam je prostor za društven i zabavan izlet u svijet iluzije koji nas je u kratkom vremenu očarao. Naši su se učenici odupirali gravitaciji u kosoj sobi. Gledali su kako im prijateljice i prijatelji pred očima rastu ili se smanjuju. Gubili su se u beskonačnosti Sobe ogledala. Uživali su u najvećoj zbirci holograma u ovom dijelu Europe. Zagledali su se u svaku optičku iluziju i dobro promotrili svaku instalaciju, a pred kraj, popeli su se na strop i svoj podvig ovjekovječili fotografijom u Obrnutoj sobi!

Preko 70 eksponata nude zabavne i atraktivne varke, kroz koje smo mnogo naučili o vidu, percepciji, ljudskom mozgu i znanosti. Sada bolje razumijemo zašto oči vide stvari koje mozak ne shvaća.

Previous Image
Next Image

Najduže smo se zadržali na samom kraju posjete – u prostoru za igru didaktičko-logičkim igračkama i zagonetkama, gdje su naši učenici pokazali svoje izuzetne logičke i motoričke sposobnosti.

U Muzej za umjetnost i obrt – Zagreb trenutno je aktualna izložba  “Rovinj – Photodays”. Cilj naše posjete ovoj najnovijoj izložbi bio je razgled i upoznavanje s fotografijama pobjednika natječaja fotografskog festivala Rovinj Photodays 2017. Ova serija fotografija pripovijeda priču sastavljenu od dijelova ljudskih života zajedničkih milijunima ljudi, no rijetko se na kojoj fotografiji pokazuju pojedinci.