Kemijski odsjek na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu i ove je godine po osmi put organizirao znanstvenopopularnu manifestaciju pod nazivom ”Otvoreni dan kemije” koja je održana 10. travnja 2015. godine. I ove godine je više od sto osamdeset studenata te pedeset nastavnika, asistenata i tehničara Kemijskog odsjeka PMF-a u zgradi Kemijskog odsjeka nastojalo na zanimljiv način prezentirati kemiju i popularizirati ju kao znanost.

Učenici prvih i drugih razreda naše škole također su prisustvovali ovoj manifestaciji, a sve u svrhu upoznavanja znanosti i znastvenih disciplina. Svrha ovog izleta je, prvenstveno kod učenika, potaknuti zanimanje za znanost i ukazati im što ih očekuje na ovakvim studijima ukoliko se odluče nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja za studiranje sličnih znanstvenih disciplina.

U sklopu izleta na Kemijski odsjek učenici su odslušali predavanje na temu „Nanojež, kotači i lopte – polioksometali“ te su obišli ”Svijet kemije”. Interaktivnom šetnjom kroz ”Svijet kemije” učenici su se na primjerima i pokusima upoznali s mirisima i okusima, kristalima, kemijom plinova i metala, kemijom boja i svjetlosti, otrovima i lijekovima, elektrokemijom, kao i kemijom u svakodnevnom životu.

Previous Image
Next Image