Kvaliteta kao trajno opredjeljenje

Prva smo privatna srednjoškolska ustanova u Hrvatskoj koja se odlučila na ustroj škole po uzoru na najsuvremenije kompanije i uvela sustav kvalitete prema međunarodnoj normi ISO 9002.

Certifikat UNI EN ISO 9001/2008 dokaz je naše kvalitete i našeg nastojanja da tu kvalitetu zadržimo i unaprijeđujemo.

 

SUSTAV KVALITETE PREMA MEĐUNARODNOJ NORMI ISO UNI EN 9001/2008

ISO_9001_2008_COLS ponosom možemo napisati da je Gimnazija i ekonomska škola Benedikta Kotruljevića prva privatna škola u Hrvatskoj koja je uvela sustav kvalitete prema medunarodnoj normi ISO 9001/2008.
Cilj je sustava kvalitete, a to je ujedno i zahtjev norme, dokazati maksimalnu posvećenost djelatnika škole kvaliteti edukacije i to na način da se korisnicima naših usluga (učenicima i njihovim roditeljima) pruži kvalitetna usluga i garancija kvalitetnog rada. Trenutno u svijetu više od 400 000 tvrtki ima uveden sustav kvalitete koji zadovoljava međunarodnu normu ISO 9001/2008. U Hrvatskoj ih je zasad tek oko 400.

Osnova sustava kvalitete je dokumentacija sustava kvalitete koja se sastoji od više razina dokumenata poput postupaka, radnih uputa, zapisa, lista, itd. Sva navedena dokumentacija odgovarajuće se označava, nadgleda i analizira, kao i svi procesi u školi bitni za kvalitetu. Svaki djelatnik škole ima odgovarajuće procedure i radne upute za svoje radno mjesto. On ih je dužan poznavati i provoditi na odgovarajući način.

Sustav kvalitete nije instrument za otkrivanje i kažnjavanje nepravilnosti u radu. Pomoću njega želimo kvalitetu našeg rada podići na višu razinu.

Postupak certifikacije za našu školu provela je norveška tvrtka “Det Norske Veritas”. Gimnazija i ekonomska škola Benedikta Kotruljevića posjeduje ISO 9002 certifikat od lipnja 2001. godine.
Svi članovi našeg ISO tima prošli su edukaciju za interne prosuditelje (auditore).