Izvrsni rezultati na prvenstvu Zagreba u veleslalomu

Izvrsni rezultati na prvenstvu Zagreba u veleslalomu – Ana Maria Vučinić druga, cure ukupo treće. Na Sljemenu 17. veljače održano je 3. natjecanje zagrebačkih srednjih škola u veleslalomu. Premda uz ne baš idealne uvjete 150 srednjoškolaca je potvrdilo skijašku kvalitetu.

O kvaliteti najviše govore sami natjecatelji od kojih su već sada neki članovi B reprezentacije dok drugi to tek trebaju postati.

Samo natjecanje odvijalo se u dvije konkurencije i to učenici i učenice pojedinačno te ekipno (od tri natjecatelja dva najbolja rezultata se zbrajaju). Ana Maria Vučinić, Josipa Bandalo i Dora Kodrić bile su članice ženske,
a Gorga Kodrić, Janko Žuti i Dino Debić muške ekipe.

Nakon izvrsnog trećeg mjesta u muškoj ekipnoj utrci prije dvije godine potajno smo očekivali još koji uspjeh, ali ni u snu nismo se nadali baš ovakvom.

Ana Maria Vučinić osvojila je sjajno drugo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji iza Dore Ton (Gimnazija T. Brezovačkog) također članice ski reprezenatcije. Inače Anči (kako je od milja zovu ostali učenici) i Dora zajedno treniraju i izvrsne su prijateljice koje su i ovaj puta jedna drugu bodrile bez obzira na to koja će pobjediti. Nakon izvrsne Anči nastupile su i ostale naše cure.

Dora Kodrić je nažalost od silne želje izletila sa staze, a Josipa Bandalo nije baš na vrijeme „uzela“ jedna vrata i ušla je u poteškoće, ali je uspjela doći do cilja. Iskreno se nismo nadali ekipnom uspjehu, ali kad ono iznenađenje ponovo izvrsni treći i još jedna medalja, a još nisu dečki ni startali. Od dečki prvi je sa starta krenuo Grga Kodrić i uz poteškoće na cilju (spektakularan pad), zauzeo izvrsno 8 mjesto, a za njim još su startali Janko Žuti i sa „zanimljivim“ brojem 145 – Dino Debić. Janko je zauzeo 19 mjesto, a Dino po već tada raskopanoj stazi odlično 14. mjesto. Nakon toga je počelo kalkuliranje jesmo li uspjeli i tu doči do neke medalje, ali nažalost ništa 28 stotinki nam je nedostajalo do trećeg mjesta. Dečki su bili pomalo tužni i pokušavali pronaći tih par stotinki, ali nema veze pa i četvrto mjesto je izvrstan uspjeh, a i svi su na okupu i iduće godine kada…

 

Inače treba spmenuti da je uz profesora Peršića bio Ivan Kodrić (član brončene ekipe od prije dvije godine) prošlogodišnji maturant naše škole i kao bivši skijaš natjecatelj pomogao našima pokojim korisnim savjetom.

REZULTATIi:

Djevojke:

Pojedinačno:
1. Dora Ton (Gimnazija T. Brezovačkog)
2. ANA MARI VUČINIĆ (Benedikt Kotruljević)
3. Ines Hudetz (VII. gimnazija)
.
30. Josipa Bandalo (Benedikt Kotruljević)

Ekipno:
1. Gimnazija T. Brezovačkog
2. XV. Gimnazija
3. GIM. I EKON. BENEDIKTA KOTRULJEVIĆA

Mladići

Pojedinačno
1. Domagoj Ratkić (Trgovačka škola)
2. Mislav Butković (V. gimnazija)
3. Nenad Gudec (Tehnička škola R. Boškovića)
.
8. Grga Kodrić (Benedikt Kotruljević)
14. Dino Debić (Benedikt Kotruljević)
19. Janko Žuti (Benedikt Kotruljević)

Ekipno:
1. V. gimnazija
2. Kemijska i geološka tehnička škola
3. Prva privatna gimnazija
4. GIM. I EKON. BENEDIKTA KOTRULJEVIĆA

Još jedaputa sve čestitke našim učenicima i jedva čekamo neki novi skijaški obračun.