O nama

Novo demokratsko ozračje stvorilo je potrebu za novom školom u kojoj će se stjecati znanja koja će stvoriti čovjeka za 21. stoljeće, sposobnog da se uključi u proces globalizacije i tržišno potvrdi. Zbog činjenice da ekonomija zadire u sve pore ljudskog života te da znanje znači moć, osnovali smo školu koja je zamišljena kao centar gdje će učenici stjecati različita znanja, s naglaskom na razvijanju ekonomske kulture te menadžerskih i poduzetničkih sposobnosti i to bez obzira za koje će se zvanje odlučiti.

Tako danas škola nudi tri programa. Godine 1996. otvorili smo EKONOMSKI PROGRAM za zvanje EKONOMIST čiji je cilj obrazovanja stjecanje stručnog znanja koje će osposobiti učenika za gospodarski život, razviti kod učenika samosvijest, sigurnost, smisao za timski rad, kreativnost, stjecanje općih znanja po uzoru na gimnazije s pripremom za upis prije svega na ekonomski fakultet.

Uskoro smo dobili dozvolu i za program OPĆE GIMNAZIJE obogaćen raznim dodatnim sadržajima s ciljem da uz opća znanja i kulturu kod gimnazijalaca razvijemo i ekonomsku kulturu i menadžerske sposobnosti. Program smo namijenili budućim liječnicima, odvjetnicima i drugima koji vide perspektivu u privatnom poduzetništvu.

Uz redovni ekonomski program odnedavno smo postali i Internacionalna “BUSINESS” škola, te tako učenicima omogućujemo i paralelno stjecanje međunarodno priznate “BUSINESS” diplome.

Uvođenjem obrazovnog programa za zanimanje FARMACEUTSKI TEHNIČAR proširujemo program rada koristeći se gotovo 20 godišnjim uspješnim radom i iskustvom.