Uvođenjem obrazovnog programa za zanimanje farmaceutski tehničar proširujemo program rada koristeći se gotovo 20 godišnjim uspješnim radom i iskustvom. Nadamo se i veselimo novim učenicima u programu farmaceutski tehničar.

Farmaceutski tehničar je široki profil stručnog djelatnika obrazovan za rad u svim segmentima farmaceutske djelatnosti. Cilj i zadaće programa je usvojiti znanja te osposobiti i razviti kod učenika, preko zajedničkog i posebnog stručnog programa, znanje i vještine za rad u području zdravstvenih ustanova koja zahtijevaju spomenuti profil. Usvajanje znanja i vještina omogućit ćemo farmaceutskom tehničaru uklapanje u timski rad te samostalnost u djelokrugu predviđenom Zakonom u radu u javnim i bolničkim ljekarnama, drogerijama, veletrgovinama, biljnim ljekarnama, farmaceutskoj i kozmetičkoj industriji te analitičkim, genetskim i drugim laboratorijima.

Završetkom četverogodišnjeg programa i obavljenih vježbi i strukovne prakse učenik će stečenim znanjem biti osposobljen i za polaganje završnog rada kao i za polaganje državne mature radi nastavka obrazovanja na svim fakultetima, a naročito na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije, Fakultetu farmacije, Biotehnološkom fakultetu, Fakultetu medicine, Agronomskom fakultetu, Veterinarskom fakultet, Prirodoslovno matematičkom fakultetu…