U predblagdanskom raspoloženju, vremenu slavlja i svečanosti uz kraj još jedne uspješne godine okupili su se učenici, roditelji i profesori Gimnazije i ekonomske škole Benedikta Kotruljevića na drugom božićnom balu. Pomalo već tradicijonalno velika dvorana Hrvatskog novinarskog društva je mjesto na kojem se okupljamo u svečanim prilikama, pa je tako bilo i ovog utorka 20.12.2005. godine.

Okupilo se mnoštvo znatiželjnih roditelja koji su željeli vidjeti program, ali i sudjelovati u njemu.
Sve je počelo sa zborom i orkestrom koji su izveli Tihu noć, a nakon toga je krenuo plesni vrtuljak od standardnih do latinoameričkih plesova.
Prvi i drugi razredi otvorili su plesni podij bečkim valcerom i uz taktove glazbe na Lijepom plavom Dunavu u 26 plesnih parova te uz prekrasne modne kreacije vidno podgrijali atmosferu u dvorani, a to je tek bio početak.
Treći razredi ispunili su plesni podij maštovitom plesnom koreografijom Cha Cha Cha, a iza njih gospoda iz četvrtih razreda sa ružama uz svoje partnerice otplesali su zanosni tango.

Kako to i priliči velikim svečanostima na kraju su kao zvijezde večeri Iva Focht i Luka Justinijanović sambom završili službeni dio plesnog porgrama u kojem je sudjelovalo stotinjak učenika.
U još dva navrata zbor i orkestar otpjevali su i otsvirali Zvončiće i Merry Christmas, a svoju priliku dobili su i roditelji, naime učenik trećeg razreda Albert Gruber je s ravnateljicom Nadom Morić započeo valcer te pozvao i ostale da se priključe i već za nekoliko trenutaka podij se dobro ispunio.

U neformalnom druženju profesora, roditelja i učenika završio je i ovaj bal.